Witam Panią,
Zdecydowanie odradzam zakupu tego typu pieczywa - sama chemia! Po pierwsze bułki pszenne są bezwartościowe. Produkowane z białej mąki z której usunięto wszystko co najlepsze. Bułki tego typu nie mają prawie błonnik, witamin i cennych minerałów. Pieczywo te jest sztucznie napompowane i stanowi niezły zapuchacz, który z pewnością nas nie odżywi. Bułka, którą Pani opisuje zawiera spore ilości cukru, do tego skrobię co z pewnością nie sprzyja utrzymaniu dobrej sylwetki. Proszę zrezygnować z tego typu pieczywa i zamienić go na pełnoziarniste z mąki żytniej razowej. Jeżeli ma Pani ochotę na słodką przekąskę to posmarować bułkę miodem lub dżemem, można tez zjeść z domowym twarożkiem lub domowym budyniem. Po co wprowadzać do jadłospisu sztuczne barwniki i konserwanty.
W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Zapoznałam się ze składem drożdżówki, ale....jak brzmi Pani pytanie? Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ocena pieczywa bezglutenowego – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Wartości odżywcze bułek kajzerek – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy przy bólu trzustki dozwolone jest spożywanie kupnych bułek? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Kalorie bułki grahamki i jajecznicy a dieta redukcyjna – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Domowa pizza a zdrowa żywność – odpowiada Mgr Katarzyna Kaszyca
- Chleb zaparzany i jego wartości odżywcze – odpowiada Magdalena Rapacka
- Ile kalorii ma kisiel (proszek) i budyń ( proszek)? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy grahamka bułka to dobre złożone węglowodany? – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Jakiej mąki użyć do wypieku domowego zdrowego pieczywa? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Mąka ryżowa a gluten – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz