Biorąc pod uwagę skład tego typu gotowych wyrobów radziłabym z nich zrezygnować jeżeli ma Pani problemy z funkcjonowaniem trzustki. Produkty te należą do kategorii żywności wysokoprzetworzonej i z całą pewnością nie wpływają korzystnie na zdrowie nawet zupełnie zdrowych osób.
Witam serdecznie,
zdecydowanie radziłabym zrezygnować z tego typu produktów. Nie są to zdrowe wybory. Tego typu pieczywo jest sztuczne, nafaszerowane chemią, spulchniaczami, cukrami prostymi itp. Proszę wybierać sprawdzone pieczywo najlepiej z dobrej piekarni.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Żywność pakowana a jej skład – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Wartości odżywcze bułek kajzerek – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie czekolady odtłuszczonej przy bólach trzustki – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Dieta redukcyjna a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy pieczywo chrupkie typu Vasa jest zdrowe? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy chleb zawierający drożdże szkodzi? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Ocena pieczywa bezglutenowego – odpowiada Mgr Marzena Wiśniewska
- Chleb pszenno-żytni a zdrowie – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- czym zastąpić chleb w diecie? – odpowiada Mgr Magdalena Speichert-Dydel
- Czy jestem za gruba? Jak tak to o ile? – odpowiada Mgr Maria Kreid
artykuły
Jaka bułka jest zdrowsza: kajzerka czy grahamka?
Grahamka uchodzi za zdrowszą alternatywę dla zwykł
Najgorszy wybór na święta wielkanocne. Ekspert odradza ten zakup
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. To czas, ki
Najczęstsze pytania dotyczące tarczycy. Odpowiadają eksperci WP abcZdrowie
Tarczyca - mały gruczoł, który ma wielkie znaczeni