Dieta redukcyjna a spożywanie pieczywa

witam, jestem na redukcji i mam pytanie czy rezynować kompletnie z pieczywa czy nie??Proszę o radę jaki chleb kupować, dodam, że zakupy robię w Biedronce, Lidlu, Carrefourze. ewentualnie real. eclerc. Na chlebach w piekarni nie ma składu. proszę o konkretne przykłądy sprawdzone i polecane!!dziekuje
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Witam! Pieczywo dostarcza węglowodanów, które są niezbędne w codziennym jadłospisie. Najlepiej wybierać pieczywo z mąki razowej. Takie pieczywo powinno być m.in. ciężkie i ciemne. Proszę uważać na pieczywo zabarwiane karmelem. To tylko imitacja pieczywa razowego. Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
Mgr Patrycja Sankowska
Mgr Patrycja Sankowska

Witam,
nie ma potrzeby, aby na diecie redukcyjnej rezygnować z pieczywa. Proszę wybierać produkty pełnoziarniste, czyli chleb razowy, najlepiej żytni razowy. Taki chleb może być z dodatkiem np. słonecznika. Chleb razowy powinien być ciemny, ale nie w kolorze karmelu i mieć popękaną skórkę. Chleb taki nie powinien być "puchaty" lecz zwarty. Nie powinien się kruszyć podczas krojenia. Polecam pieczywo kupowane poza halą hipermarketu. W Carrefour oraz Real znajdują się piekarnie sprzedające takie pieczywo.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

portal.abczdrowie.pl
Patronaty