Witam,
jak najbardziej jest to dobry skład i oczywiście we właściwych proporcjach, ale może być spożywany podczas diety redukcyjnej.
Beyer-Wygońska Sylwia
Dzień dobry, polecam chleby razowe na zakwasie. Do takiego chleba mogą być dodane m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane. Prawdziwy chleb razowy powinien być ciężki i zbity. Pieczywo lekkie i "napompowane", to najczęściej pieczywo pszenne zabarwione np. karmelem. Jest to imitacja prawdziwego chleba razowego i posiada mniejsze wartości odżywcze.
Po przepisy i wskazówki żywieniowe zapraszam na moją stronę
www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaki chleb w diecie? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jaki chleb jest najzdrowszy? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta na redukcję tkanki tłuszczowej a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Chleb wieloziarnisty - czy jest dobry w diecie? – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Jak wybrać dobry chleb w sklepie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy jedzenie chleba razowego wpływa niekorzystnie na wchłanianie tabletek antykoncepcyjnych? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dieta redukcyjna a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Z jakiej mąki piec zdrowy chleb? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Najlepsze i najgorsze pieczywo z Lidla. Dietetyk ma cenną wskazówkę
Dietetyk Jakub Woźniak w swoich nagraniach opublik
Czy ciemny chleb zawsze jest zdrowy? Kolor bochenka może wprowadzać w błąd
Ciemny chleb często postrzegany jest jak zdrowsza
Najlepszy chleb dla sercowca. Obniża ciśnienie i cholesterol
Wybór odpowiedniego pieczywa może realnie wspierać