Dzień dobry, polecam chleby razowe na zakwasie. Do takiego chleba mogą być dodane m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane. Prawdziwy chleb razowy powinien być ciężki i zbity. Pieczywo lekkie i "napompowane", to najczęściej pieczywo pszenne zabarwione np. karmelem. Jest to imitacja prawdziwego chleba razowego i posiada mniejsze wartości odżywcze.

Po przepisy i wskazówki żywieniowe zapraszam na moją stronę
www.diet-coaching.xaa.pl
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0

Należy wybrać chleb składający się z samych naturalneych składnikow, z jak najmniejszą liczną składników. Chleb powinien skladać się z mąki, wody, zakwasu bądź drożdży i dodatków takich jak ziarna. Wszelkie spuchniacze, polepszacze i inne składniki, których nazwy nic nam nie mówią powinny nas ostrzegać, że nie jest to dobry produkt.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty