Kurczak w czerwonym curry z ryżem
Nie masz pomysłu na obiad? Zapomnij o schabowym z ziemniakami. Zainspiruj się naszym filmem. Zobacz, jak przyrządzić kurczaka w czerwonym curry z dodatkiem ryżu.
Witam. "Złe" tłuszcze, czyli tłuszcze pochodzenia zwierzęcego mają tendencję do odkładania się w ścianach naczyń w postaci blaszek miażdżycowych, co przyczynia się do powstawania groźnych dla życia schorzeń układu sercowo-naczyniowego (zawały, udary). "Dobre" tłuszcze, czyli tłuszcze pochodzenia roślinnego mają natomiast właściwości ochronne przed tego rodzaju zdarzeniami.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- W świetle aorty i naczyń biodrowych widoczne blaszki miażdzycowe hyperechogeniczne – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Tycie na zdrowych tłuszczach – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Przyczyna udaru mózgu – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Jakie składniki odżywcze są potrzebne osobie po udarze? – odpowiada Lek. Jerzy Bajko
- Czy po udarze można jeść mięso? – odpowiada Lek. Jerzy Bajko
- Co oznacza wynik badania tętnic dogłowowych? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Właściwości oleju kokosowego – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Rozsiane zmiany naczyniopochodne w wyniku TK mózgu – odpowiada Bartłomiej Rawski
- Jak można uchronić się przed rakiem i udarem mózgu? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Wynik TK głowy 47-latka – odpowiada Magdalena Mroczek
artykuły
Miażdżyca - objawy, przyczyny, leczenie, dieta i powikłania
Miażdżyca jest przewlekłym procesem zapalnym, doty
Tłuszcze roślinne - które są najzdrowsze, a jakich unikać?
Tłuszcze roślinne są źródłem nienasyconych kwasów
Fałszywe informacje na temat cholesterolu. Reklama wprowadza w błąd
Na pewno słyszałeś spot reklamowy, w którym głos z