Witam.
Owoce jakie może Pani spożywać to: cytrusowe, jagodowe, winogrona, jabłka, brzoskwinie, morele, wiśnie, śliwki, natomiast warzywa - marchew, dynia, pomidory, a także zielona sałata, szpinak, szparagi, botwina, cykoria, papryka, selery, pietruszka, koperek, kukurydza, cebula, czosnek, ziemniaki tylko gotowane w całości lub purée, Soki proponowałabym zamienić na wodę.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie warzywa przy łojotokowym zapaleniu skóry? – odpowiada mgr inż. Katarzyna Krupińska
- Jakie warzywa i owoce może spożywać matka karmiąca piersią? – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Owoce i warzywa w diecie przy raku wątroby – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jakie owoce można jeść w cukrzycy ciążowej? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy można jeść owoce w cukrzycy ciążowej? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Warzywo i owoc z zawartością największej ilości potasu – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jakie warzywa i owoce w diecie fosforanowej – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Jakie owoce jeść przy zakażeniu Helicobacter? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie owoce mogę spożywać przy diecie niskocukrowej? – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Żywienie w diecie lekkostrawnej o wysokim poziomie błonnika – odpowiada Mgr Sławomir Kula
artykuły
Dieta ajurwedyjska
Ajurweda to termin zaczerpnięty z sanskrytu. W wol
Dieta w nadwrażliwości na salicylany. Fragment książki "Nie daj się alergii"
Kwas acetylosalicylowy znany był od starożytn
Polifenole - czym są, gdzie występują, jak wpływają na zdrowie?
Polifenole to związki pochodzenia roślinnego, któr