Stosowanie surowych owoców przy diecie niskobiałkowej

Witam - prosz////e o informację czy w diecie nisko białkowej można stosować surowe owoce (jew.jakie) surowe waezywa (ew.jakie) i soki (w 3l. zawartość biaa 0,1g, węglowodanów 10g, tłuszczu 0,1g, błonnika 0,5g, sodu o,002g). Dziękuję bardzo.
KOBIETA, 72 LAT ponad rok temu
Renata GrzechociĹska
83 poziom zaufania

Witam.
Owoce jakie może Pani spożywać to: cytrusowe, jagodowe, winogrona, jabłka, brzoskwinie, morele, wiśnie, śliwki, natomiast warzywa - marchew, dynia, pomidory, a także zielona sałata, szpinak, szparagi, botwina, cykoria, papryka, selery, pietruszka, koperek, kukurydza, cebula, czosnek, ziemniaki tylko gotowane w całości lub purée, Soki proponowałabym zamienić na wodę.
Pozdrawiam


0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty