syrop ryzowy - składa się zasadniczo z samych cukrów (glukoza, maltoza, maltrioza); melasa karobowa - z mączki chleba świętojańskiego
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy syrop ryżowy jest zdrowy? – odpowiada Mgr Iwona Mielcarek
- Czy nietolerancja fruktozy może minąć? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nietolerancja fruktozy a stosowanie cukru – odpowiada Mgr inż. Natalia Ciesielczuk
- Grypa żołądkowo-jelitowa a nietolerancja fruktozy u dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Fruktoza szkodzi czy pomaga w diecie? – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Jakie są właściwości syropu oligofruktozowego? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy można jeść banany przy nietolerancji fruktozy? – odpowiada Paweł Żmuda-Trzebiatowski
- Jak funkcjonować z nietolerancją laktozy i fruktozy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nietolerancja fruktozy i stosowanie glukozy – odpowiada Mgr Joanna Peplińska
- Śniadania i kolacje podczas odchudzania przy nietolerancji laktozy i fruktozy – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
artykuły
Ukryty cukier. W tych produktach się go nie spodziewasz
W ostatnich latach problem otyłości jest bardziej
Fruktoza - gdzie występuje i czy jest szkodliwa?
Fruktoza to cukier prosty, którego naturalnym źród
Nietolerancja fruktozy - co jeść, przyczyny, objawy, diagnostyka, leczenie
Nietolerancja fruktozy to zaburzenie metaboliczne,