Tamowanie krwawienia za pomocą endoskopu
Endoskopia to rewolucyjna metoda - nie tylko diagnostyczna, ale również terapeutyczna. O tamowaniu krwawienia z użyciem endoskopu opowiada lek. Marcin Radkowski.
Zmieniona dieta zawiera pewnie teraz więcej warzyw. Zdrowa, zbilansowana dieta często wywołuje objaw oddawania większej ilości gazów. Dołożenie warzyw strączkowych, kapustnych czy cebuli też daje taki efekt. Ważne jest, że gazy odchodzą.
Niestety anoreksja w poważny sposób zakłóca funkcjonowanie organizmu i powrót do "normalnego" jedzenia czasem nie oznacza pełni zdrowia. Przyczyną może być rzeczywiście znacząco większa ilość jedzenia przy np. zaburzonej florze bakteryjnej jelit, niedostateczna ilość enzymów trawiennych czy też niekorzystne łączenie pokarmów. Gdyby chciała Pani przeanalizować aktualny sposób odżywiania zapraszam do poradni.
pozdrawiam,
Małgorzata Mięsowicz
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jaka może być przyczyna tych problemów z jelitami? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Jak leczyć nadmierne gazy? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Dlaczego mam uporczywe gazy? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Cuchnące i mokre gazy – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Problem z nadmiernymi gazami przy wegeterianiźmie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Problem z cuchnącymi gazami i lista produktów – odpowiada Ewa Kozłowska
- Częste wyprożnianie, cuchnące gazy, wzdęcia i luźne stolce po spożyciu owoców lub warzyw – odpowiada Ewa Kozłowska
- Problemy trawienne po warzywach, owocach i roślinach strączkowych – odpowiada Mgr Anna Pujanek
- Czy Debretin wywołuje takie gazy? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Zbyt częste wzdęcia i gazy – odpowiada Lek. Robert Gradzik