Grejpfrut na odporność
Witam,
suszone owoce mają więcej składników mineralnych, ale mniej witamin niż świeże owoce (porównując np. 2szt. suszonych moreli i 2szt. świeżych). Najlepiej jest więc jeść głównie świeże owoce i tylko niewiele suszonych.
Pozdrawiam
Ewa Ceborska
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wartości odżywcze suszonej żurawiny – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Kandyzowane owoce i cukier – odpowiada Eliza Gosławska
- Braki witaminy C – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie owoce podczas karmienia piersią? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Czy cukier zawarty w owocach tuczy? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Picie soków owocowych i warzywnych przy wysokim cholesterolu – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Czy rodzynki powodują tycie? – odpowiada Mgr inż. Ola Kilen-Zasieczna
- Na co zwracać uwagę przy wyborze soków w sklepie? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy picie tego soku co drugi dzień jest wystarczające? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Codzienne picie koktajlu z jagód – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz