Zaparcia w 19 tygodniu ciąży a wysokie CRP

Witam, obecnie jestem w ciąży w 19 tyg. Męczą mnie zaparcia do tego stopnia, że wylądowałam w szpitalu. Badania wykazały niski potas, wysokie CRP. Po podaniu leku:Metronidazol wyniki się poprawily, problem jelitowy pozostal. Proszę o wskazanie produktów z których powinnam korzystać w codziennej diecie żeby zmniejszyć zaparcia i nie powodowac zgagi. Dziękuję za pomoc
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu
Aleksander Ropielewski
95 poziom zaufania

Problemy bogate w błonnik roślinny, które szczęśliwie są produktami nie powodującymi zgagi: warzywa, kasze, zupy, płatki owsiane, otręby, owoce. Aby uniknąć zgagi spożywać potrawy gotowane.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty