Myślę, że w przypadku Pani chorób takie objawy jak biegunki i zaparcia po prostu bedą się pojawiać. Właściwie może Pani jeść zwykły chleb on nie jest przeciwwskazany w wymienionych przez Panią chorobach... Może proszę powrócić do chleba i zobaczyć czy pojawią się dolegliwości. Nie sądze by był problem w trawieniu tłuszczów.
Witam serdecznie, myślę że jako tłuszczu może Pani spróbować dobrej jakości oleju kokosowego, lub rzepakowego. Z powodzeniem sprawdzą się lepiej niż margaryna. Można też poszukać przepisu na chleb bez dodatku tłuszczu. Oczywiście z punktu widzenia Dietetyka zachęcam do wypieku domowego pieczywa, tylko wtedy ma Pani pełną kontrolę nad jego składem.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mogę zamiast masła używać oleju kokosowego, mając przewlekłe zapalenie trzustki? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Czym zastąpić masło? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Spożywanie margaryny przy chorobie nerek – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Olej kokosowy a odchudzanie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta w pierwszym trymestrze ciąży – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Wpływ oleju kokosowego na życie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaką dietę powinna trzymać osoba z wrzodami? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Czy organizm może normalnie funkcjonować bez masła? – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Dieta przy refluksie przełyku – odpowiada Ewa Kozłowska
- Wybór pomiędzy masłem a margaryną – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
artykuły
Polacy dodają do kanapek lub sosów. Skład jeży włos na głowie
Serki kanapkowe cieszą się ogromną popularnością w
Ludzie reagują na pełnoziarniste pieczywo w różny sposób
Produkty pełnoziarniste są ważnym elementem zdrowe
Dwunastnica - funkcje, choroby (wrzody, zapalenie, refluks, nowotwór)
Dwunastnica to początkowy odcinek jelita cienkiego