Co powinien jeść chory zakażony bakterią Clostridium?

Co powinien jeść chory zakażony bakterią Clostridium
KOBIETA, 56 LAT ponad rok temu
Mgr Monika Frank Dietetyk, Poznań
70 poziom zaufania

Dzień dobry!
Z powodu biegunek należy pamiętać o piciu dużej ilości płynów, dobrze jest sięgać po elektrolity. Po terapii antybiotykowej mikroflora organizmu bardzo zubożeje, dlatego proszę sięgać po produkty fermentowane (np. kefir, jogurt), kiszonki oraz preparaty odbudowujące mikrobiotę organizmu (pre- i probiotyki).

Odpowiedź dla Ciebie opracował zespół poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Zachęcamy do skorzystania z indywidualnej porady żywieniowej (w gabinecie stacjonarnym lub online), w ramach której dietetyk przygotuje dietę dostosowaną do stanu zdrowia i trybu życia.

Zapraszamy do kontaktu, istnieje możliwość skorzystania również z porady on-line – bez wychodzenia z domu!

Pozdrawiam serdecznie!
Monika Frank, Dietetyk
www.poznan.mojdietetyk.pl
poznan@mojdietetyk.pl
tel. 696 884 351

warto również przeczytać: http://www.mojdietetyk.pl/artykuly/mikroorganizmy-probiotyczne-a-odchudzanie.html?c=9

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty