Co wybrać do słodzenia kawy, herbaty?

Witam, mam do takie pytanie. Od pewnego czasu nurtuje mnie to zagadnienie.. Mam 22 lata. Od długiego już czasu bo odkąd skończyłam lat 17 nie stosuje białego cukru. Wg. artykułów w internecie nawet ksylitol, muscovado czy syrop daktylowy nie są zdrowe! Co wybrać do słodzenia kawy, herbaty czy np. owsianki kiedy jest się na diecie dbającej o linię, a nie znosi się gorzkiego smaku..
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Witam Panią,

najlepiej nie słodzić wcale, ale jeżeli nie jest Pani w stanie odstawić cukru to proponuje wybierać cukier brązowy, trzcinowy lub słodzić miodem. Jest też naturalny słodzić - stewia.
W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty