Czy sałata ma witaminy czy sluży tylko jako dodatek smakowy do potraw/kanapek?
Co na otyłość brzuszną?
Otyłość brzuszna niesie bardzo negatywne konsekwencje dla zdrowia. Jest to nie tylko problem medyczny, ale także ekonomiczny i społeczny. Prof. Wojciech Drygas informuje, o czym należy pamiętać, podczas walki z tą chorobą.
Witam!
Sałata jest produktem niskokalorycznym. Stanowi znakomity dodatek do wielu potraw, ale jest również źródłem np. witaminy C, kwasu foliowego, fosforu, potasu i błonnika. Jej spożywanie może mieć korzystne efekty dla zdrowia.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy surowa marchew jest zdrowa? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy w letnie upały można podawać rocznemu dziecku do picia robione kompoty? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wartości odżywcze w pomarańczach i mandarynkach – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy na diecie można jeść chleb graham? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Ile kcal ma łyżka mleka 3,2%? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Pomiar wymiarów ciała u 19-latki – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Przykładowy jadłospis i ćwiczenia fizyczne – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy można zastosować dietę kopenhaską, a zaraz po niej dietę norweską? – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska