Otyłość w Polsce
Dla zdrowej osoby jak najbardziej. Zawiera błonnik pokarmowy oraz witaminy, głownie beta-karoten, który w organizmie przekształaca się w witaminę A.
Witam serdecznie, marchew zawiera składniki odżywcze tj. witamina C, beta-karoten, magnez, potas, cynk, błonnik. Marchew wpływa m.in. na wygląd naszej skóry. Jeśli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych, to można ją spożywać na wiele sposobów np. na surowo, gotowaną, w surówkach, jako sok.
Po przepisy i wskazówki dietetyczne zapraszam również na moją stronę http://diet-coaching.xaa.pl/ ;
Pozdrawiam,
Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy dieta kopenhaska jest zdrowa? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Stosowanie pieprzu w diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy jaja kurze są zdrowe? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy morele mogą być wykorzystywane jako zdrowa przekąska? – odpowiada Urszula Forenc
- Dieta kopenhaska a wrzody żołądka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Zabarwienie moczu po zjedzeniu dużej ilości buraków – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jaka mąka do wypieku domowego chleba? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy twaróg ze szczypiorkiem plus dwie kromki chleba to dobra propozycja na śniadanie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy surowe warzywa pomagają przy trawieniu? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Dieta w białaczce - jak zbilansować zdrową dietę i czego unikać
Leczenie białaczki to przede wszystkim uciążliwa d
Właściwości lecznicze kwiatów polnych
Patrząc na kwiaty, nie zastanawiamy się, jak mogą
Udar dotyka coraz młodsze osoby. Oto 3 niesamowite produkty superfoods rekomendowane w profilaktyce udaru mózgu
Materiał prasowy: SOTI Natural W ciągu roku w Pol