Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zanim zaczniesz odchudzanie

Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.

Witam serdecznie,

Surowe warzywa mogą wspomagać trawienie ze względu na dużą zawartość błonnika, który zwiększa wydzielanie soków trawiennych, poprawia perystaltykę jelit oraz wspomaga oczyszczenie organizmu z toksyn. Warzywa są także źródłem antyoksydantów, które eliminują wolne rodniki poprawiając kondycję naszego organizmu. Wskazane są nie tylko warzywa surowe ale również pod inną postacią np gotowane na parze.

W razie dodatkowych pytań zapraszam na konsultację lub zachęcam do kontaktu
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

Specjalista w zakresie dietetyki.
0

Surowe warzywa mają dużą zawartość błonnika pokarmowego, który poprawia perystaltykę jelit, więc wspomaga proces trawienia. Takie warzywa trzeba przeżuć więc w jamie ustnej wydziela się więcej śliny, która już ma enzymy trawienne.

Dietetyk z pasją. Prowadzi gabinet dietetyczny w Krakowie.
0

Witam surowe warzywa czy owoce zawierają dużo błonnika które poprawiają pracę jelit, biorą więc udział w procesie trawienia.Warzywa są bardzo ważnym składnikiem pokarmu człowieka – stanowią źródło witaminy C i prowitaminy A, a także błonnika i składników mineralnych. Mają wysoką wartość biologiczną i dietetyczną.

Dyplomowany dietetyk. Przyjmuje w Poradni Dietetycznej w Grodkowie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy