Zapytaj lekarza

7 3 2 , 8 2 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy te wyniki mogą sugerować jakiś stan chorobowy?

Witam , dzisiaj odebrałem wyniki badań, które wykonałem ze względu na ogólne osłabienie , senność, zawroty głowy. Poza granica normy są: Erytrocyty 4,55 norma: 4,63-6.08 MCV 96,5 norma 79-92,2 RDW-sd - 45 norma : 35,1-43,9 wit b12 - 132 pg/ml norma : 180-914 Pozostałe wyniki w normie, czy te wyniki moga sugerowac jakis stan chorobowy ? czy potrzebna jest wizyta u lekarza ( jakiego) . Dziekuje z góry za odpowiedź
MĘŻCZYZNA, 35 LAT 2 miesiące temu

Rozwój intelektualny dziecka autystycznego

Autyzm to dziecięce zaburzenie rozwojowe. Częściej występuje u chłopców niż u dziewczynek. Sprawdź, co jeszcze warto wiedzieć na temat autyzmu. Obejrzyj film i dowiedz się więcej o rozwoju intelektualnym dziecka z autyzmem.

DUZA KRWINKA I DUŻY NIEDOBÓR WITAMINY B12 !! DO PILNEJ KONSULTACJI I DALSZEJ DIAGNOSTYKI! Anemia megaloblastyczna; niedobór witaminy B12 : choroby zolądka, jelit ?? Pasożyty ?? Żłe odżywianie ??? Opis do interpretacji klinicznej! ; Analiza poprzedniego leczenia i wyników badan !! Mam nadzieję, że będzie lepiej !!

.Konieczna pełna konsultacja neurologiczna, analiza wyników badan i pełny wywiad, dłuższa rozmowa Najważniejszy stan Pacjenta : fizyczny i psychiczny , inne schorzenia, przyjmowane leki, ale też sytuacja życiowa, rodzinna w pracy i w otoczeniu ; W okresie pandemii obserwuję dużo więcej zaburzeń lękowo-depresyjnych i psychosomatycznych!! Pozdrawiam i zapraszam na pełną konsultację !!

Specjalista neurolog. Ekspertka w dziedzinie leczenia migreny oraz przewlekłego bólu głowy.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy