Redakcja abcZdrowie
98 poziom zaufania

Witamy,

Dziękujemy za zadanie pytania w naszym serwisie.

Kolor stolca w dużej mierze zależy od spożywanych produktów, tym bardziej, że wspominała Pani, że nie odczuwa przy tym żadnych przykrych dolegliwości. Być może spożywała Pani marchewkę, dynię, fasolkę szparagową… bądź inne produkty bogate w beta-karoten, które nadają jaśniejszy, pomarańczowy kolor wydalanej treści.

Zachęcamy jednak do skontaktowania się z lekarzem w celu rozwiania wątpliwości. Specjalista po przeprowadzeniu wywiadu, zleceniu badań będzie mógł rzetelnie ocenić, czy opisany objaw świadczy o poważniejszym schorzeniu.

Zachęcamy też do zapoznania się z treściami w naszym serwisie:

https://zywienie.abczdrowie.pl/na-czym-polega-dieta-fodmap

https://portal.abczdrowie.pl/dieta-fodmap-pomoc-w-zespole-jelita-wrazliwego

Przypominamy, że udzielane informacje stanowią jedynie informację poglądową. W celu uzyskania diagnozy oraz zaplanowania leczenia, prosimy o zasięgnięcie osobistej porady lekarskiej.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

portal.abczdrowie.pl
Patronaty