Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Proponuję udać się do dietetyka, Na podstawie wywiadu będzie można określić najbardziej odpowiednią dietę,
Zarodki pszenne to najcenniejsza i chyba najmniej doceniana część ziarna. Są doskonałym źródłem wit. B i E, potasu, fosforu, cynku, magnezu. Zawierają cenne kwasy tłuszczowe i wiele innych substancji.
Odnośnie ziaren - podstawową zasadą jest różnorodność. Każde ze zbóż ma inne właściwości i każde z nich powinno mieć miejsce w naszym menu: proso, gryka, owies, orkisz, amarantus, jęczmień...
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Możliwość zastąpienia mąki pszennej i żytniej orkiszem – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Mąki zawierające pszenicę – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Jak jeść jagody goji? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Wartości odżywcze suszonej żurawiny – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Wysoki wzrost u dziewczyny – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Dieta przy zakażeniu Helicobacter pyroli – odpowiada Prof. dr hab. Jarosław Leszczyszyn
- Korzystanie z basenu podczas diety – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski