Dlaczego moja waga nie spada w czasie redukcji?

Witam serdecznie, Mam pytanie do dietetyka. Dostarczałam sobie średnio 1800 kcal na dzień (wszystko było policzone, nie było zbędnych, nie zbilansowanych pogryzań). Spalałam 300 kcal dziennie co daje 1500 kcal dostarczanych do organizmu. Waga w ciągu dwóch tygodni powinna spaść o choćby jeden kilogram, ale niestety tak się nie stało. Waga nie obniżyła się. Zastanawiam się czy to normalne. Taka reakcja organizmu. Zwłaszcza, że waga na początki redukcji raczej spada, a nie stoi w miejscu. Pozdrawiam - Czytelniczka
KOBIETA, 45 LAT ponad rok temu

Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Przyczyn może być wiele, być może bilans energetyczny w ciągu dnia jest źle zaplanowany, może nie tak dobrane posiłki, a może sprawa wymaga interwencji lekarskiej i wykonania badań, w tym hormonalnych.
Pozdrawiam,
Katarzyna Kowalcze

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty