Jak przygotowywać ryby, aby nie traciły swoich wartości odżywczych?

Dzień dobry.Chciałam się poradzić.Mój syn ma zdiagnozowany jałowy zanik kości pięt.Leczymy to u ortopedy.Dostał teraz leki na 1miesiac potem 1miesiac ma mieć dietę wzbogaconą w ryby i potem 1miesiac leki.Moje pytanie: jakie ryby są najzdrowsze i jak je przygotowywać,aby nie straciły swoich wartości.Bardzo proszę o pomoc.Dziękuję.Zosia
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Źródła nienasyconych kwasów omega-3

Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty