Mięso ekologiczne
Trzeba jeść więcej kalorii niż organizm wydatkuje. Najlepiej oczywiście zwiększyć spożycie zdrowych produktów (soczewica, ciecierzyca, kasze, ryż brązowy, orzechy, nasiona takie jak pestki dyni, słonecznika).
Proszę spożywać więcej roślin strączkowych, kasz, tłuszczów roślinnych (oleje, nasiona, orzechy) i suszonych owoców.
Pozdrawiam,
Emilia Kołodziejska
http://dietcoaching.pl/diet-coaching/
Witam,
należy podnieść dobową wartość energetyczną diety. Zaleca się spożywanie pełnowartościowych posiłków, które można wzbogacać orzechami, bakaliami, nasionami słonecznika, pestkami dyni itp. Do potraw można dodawać surowe oleje ( np. oliwę z oliwek, olej z czarnuszki, olej rydzowy itp.). Warto spożywać rośliny strączkowe np. groch, fasolę, soczewicę.
Pozdrawiam,
dietetyk Magdalena Borowiec
http://fit-amina.blogspot.com/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak dostarczyć organizmowi białko na diecie wegetariańskiej? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Jaka dieta na przytycie przy niedowadze? – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Jak wzmocnić apetyt u 18-latka? – odpowiada Mgr inż. Emilia Kołodziejska
- Co z orzechami, nasionami? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Stosowanie środków wspomagających przybranie na wadze – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Jak szybko przytyć przy wadze 41 kg? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Małe ilości tkanki tłuszczowej – odpowiada Dr n. med. Igor Madej
- Problem z przytyciem po porodzie u 23-latki – odpowiada Dr Dorota Radwańska
- Jakie są skuteczne sposoby na przytycie? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Problemy z nabraniem wagi u 19-letniej osoby – odpowiada Eliza Gosławska
artykuły
Dieta ajurwedyjska
Ajurweda to termin zaczerpnięty z sanskrytu. W wol
Aminokwasy endogenne - charakterystyka i rola, występowanie
Aminokwasy endogenne, w przeciwieństwie do aminokw
Indeks glikemiczny (IG) - charakterystyka, korzyści zdrowotne, produkty
Indeks glikemiczny (IG) to skala, która ocenia, ja