Dzień dobry :)
W czasie odrobaczania dobrze unikać niektórych produktów w diecie:
- słodycze i słodkie przekąski (ciasta, pieczywo cukiernicze, bułki drożdżowe),
- miód, dżemy, cukier i produkty, które je zawierają,
- mleko, słodka śmietanka, słodkie jogurty,
- soki i słodkie napoje,
- produkty z białej mąki: pieczywo, makarony, pierogi,
- żywność przetworzona (zupy i sosy w proszku, żywność typu fast-food, gotowe dania w słoikach, konserwy),
- biały ryż,
- alkohol,
- słodkie owoce, np. banany, brzoskwinie, morele, owoce suszone, winogrona,
- produkty typu majonez, keczup, gotowe sosy.
Zapraszam do kontaktu i współpracy :)
Pozdrawiam,
Beata Bondyra
DIETOLOGIKA
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta przy zakażeniu drożdżakami – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta pozwalająca na usunięcie grzybów z organizmu – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Jaka dieta przy leczeniu Helicobacter pyroli? – odpowiada Mgr Beata Bondyra
- Jak powinna wyglądać dieta przy lambliozie? – odpowiada Dietetyk kliniczny Eliza Gosławska
- Brak efektów podczas odchudzania u 14-latki a alergia – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak skutecznie i łatwo odkwasić organizm? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Do jakiej grupy produktów zalicza się ketchup? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Skuteczne leczenie kandydozy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Drożdżyca pochwy i nieskuteczne leczenia – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Dieta przy refluksie żołądkowo-przełykowym – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska