Witam serdecznie,
mam nadzieję, że zdaje Pani sobie sprawę, że kalorie to nie wszystko. Ważniejszy jest skład i wartość odżywcza produktów. Być może dostarczając większą ilość kcal wcale nie odżywia Pani lepiej swojego organizmu i w wyniku braku jakichś składników odżywczych waga spada. Może być też tak że metabolizm "rozpędził się" i właśnie zaczęło następować spalanie.
Trudno jest mi określić przyczynę spadku wagi ponieważ nie mam wywiadu zdrowotnego ani nie wiem jak wygląda Pani odżywianie, ale to są moje przypuszczenia.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Sposoby na spowolniony metabolizm – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Problem ze spóźniającym się okresem a dieta – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak wyjść z błędnego koła odchudzania? – odpowiada Mgr Anna Szostak (Mazur)
- Jak zwiększyć ilość kalorii, aby moja waga nie zaczęła znów rosnąć? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Restrykcyjna dieta i spóźnianie się miesiączki – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Dieta 1100 kalorii a waga – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Co znaczy to utrzymywanie się wagi na tym samym poziomie? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Metabolizm a mała utrata wagi na diecie – odpowiada Julita Krawczyk
- Jaka dieta byłaby dla mnie dobra? Już próbowałam kilku, ale na żadnej nie wytrwałam – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Prawidłowa waga ciała a tłuszcz na brzuchu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Otyłość u dzieci - problem XXI wieku
W ciągu ostatnich 20 lat w naszym kraju trzykrotni
Fast foody wykończyły jej organizm. Schudła 40 kg, bo bała się ciężkiego przebiegu COVID-19
Sarah Pattison miała nałóg, który doprowadził ją d
Ważył ponad 130 kg. Schudł połowę, choć nie liczył kalorii
Chris Terrell ważył ponad 130 kilogramów. Po latac