Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Witam, przy wymienionych przez Panią nietolerancjach można jeść chleb żytni, tylko powinien być to chleb czysto żytni, najlepiej pieczony na naturalnym zakwasie.

0

Czy robiła Pani testy alergologiczne u alergologa? Takie pytania najlepiej zadawać swojemu lekarzowi prowadzącemu.
Jeżeli robiła Pani test, który można np. kupić w internecie to może się zdarzyć, że nie będzie on wiarygodny.

Pozdrawiam,
Emilia Kołodziejska
www.dietcoaching.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty