Odradzam wszelkie popularne "diety cud" lub przykładowe jadłospisy dostępne w prasie/Internecie - w Pani przypadku dieta odchudzająca musi być indywidualnie opracowana, wprowadzać łagodny deficyt energetyczny i prawidłowy bilans składników odżywczych, a szczególnie żelaza, witamin z grupy B i folianów. Podstawą do przygotowania takiego jadłospisu jest wywiad dietetyczny, dotyczący Pani zdrowia, przyjmowanych leków/suplementów, trybu życia, a także ocena stanu odżywienia, na podstawie której można będzie określić optymalny poziom kilokalorii w diecie i właściwe tempo redukcji tkanki tłuszczowej. Zachęcam więc do indywidualnej konsultacji z dietetykiem.

Pozdrawiam i życzę zdrowia!

0

Witam!

Po pierwsze trzeba znaleźć przyczyny anemii i zadbać o poprawę stanu zdrowia, dopiero wtedy(jeśli to konieczne) zachęcam do wprowadzenia diety redukcyjnej.
Po przepisy i wskazówki dietetyczne zapraszam również na moją stronę
http://diet-coaching.xaa.pl/ ;
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty