Witam,
Gotowanie na płcie indukcyjnej nie wpływa inaczej na żywność jak gotowanie na gazie itp.
Pozdrawiam,
Aneta Kościołek
Witam serdecznie!
Głównym plusem gotowania na płycie indukcyjnej jest zaoszczędzony czas. Posiłki przygotowane w ten sposób gotuje się szybciej. Płytka grzeje naczynie na całej powierzchni i posiłki są równomiernie podgrzane. Gotowanie na gazie może okazać się niebezpieczne, gdy kipiąca woda zaleje palnik. Trzeba kontrolować, aby nie doszło do rozprzestrzeniania się gazu. Podczas gotowania na kuchence gazowej czujemy również nieprzyjemny zapach i musimy zadbać o lepszą pielęgnacje mebli, ponieważ osadza się na nich tłusty nalot.
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co jeść, aby nie przytyć? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Dieta w przypadku grudki błota żółciowego w pęcherzyku żółciowym – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dieta dla osoby z zespołem jelita drażliwego – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dieta na pozbycie się tłuszczyku – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
artykuły
Więcej zanieczyszczeń niż na ulicy. Alarmujące wyniki badań
Najnowsze badania przeprowadzone przez brytyjską o
Cichy truciciel w kuchni. Gotowanie na gazie może zwiększać ryzyko raka
Choć gazowe kuchenki uchodzą za praktyczne i ekono
Polacy są nieświadomi zagrożenia. "Może potęgować gromadzenie szkodliwych gazów"
Tlenki azotu, tlenek węgla, benzen, formaldehyd, a