Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Kotlety sojowe są produktem z teksturyzowanego białka sojowego. Nie należą do najbardziej wartościowych produktów, gdyż jest to produkt wysoko przetworzony z białka niepełnowartościowego. Jego spożywanie jest zalecane osobom rezygnującym ze spożycia mięsa jako alternatywa dla niego. Kaloryczność zależy od sposobu przygotowania. Jeżeli namoczy je Pani w bulionie, zapanieruje w bułce i usmaży w tłuszczu to będą nie tylko ciężkostrawne, ale również wysokokaloryczne.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wartości odżywcze mleka o obniżonej zawartości laktozy – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wartość odżywcza warzyw kupowanych w supermarketach – odpowiada Roma Wojtewicz
- Czy od kotletów sojowych można przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Wartości odżywcze kaszy pęczak – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Białko sojowe a zdrowie mężczyzny – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wartości odżywcze mleka 3,2% HT – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Ryż czerwony a jego wartości odżywcze – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaloryczność ryżu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Sos sojowy a sól – odpowiada Ewa Kozłowska
- Wartości odżywcze łososia – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
artykuły
Powodują odkładanie się tłuszczu trzewnego. Lekarka ostrzega
Każdy z nas posiada pewną ilość tłuszczu trzewnego
Veganuary: idealny moment na dietę w stylu fleksi
Myśląc o zdrowiu coraz więcej osób decyduje się na
Odwrót od mięsa. Już nie lubimy karkówki i schabowego? (WIDEO)
Jedzenie mięsa ma zarówno zwolenników, jak i prz