Objawy niedoboru nasyconych kwasów Omega 3
Co się stanie, jeśli w naszej diecie zabraknie kwasów tłuszczowych omega-3? Obejrzyj film i dowiedz się, jakie są objawu niedoboru tego składnika. Wypowiada się dr Leszek Walentynowicz, internista.
Witam,
Szanowny Panie, są to substancje dopuszczone do użytku w wyznaczonych ilościach, które producenci żywności musza przeszczepiać i w tych ilościach nie powinny wpływać negatywnie na nasze zdrowie. Jednakże w większych ilościach niż dopuszczalne lub przy dużym ich spożyciu skutki uboczne moga wystąpić szczególnie gdy spożywamy takie produkty przewlekle. Pozdrawiam
Wszystkie dodatki do żywności o symbolu E są dopuszczone do spożycia w dawkach ustalonych przez Unię Europejską.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Sztuczne dodatki w żywności a zdrowie – odpowiada Mgr inż. Marta Ścibisz
- Wpływ słodzików na zdrowie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Żywność przetworzona w diecie a wpływ na zdrowie – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Węglan amonu, karagen, cytrynian wapnia, difosforan disodowy i wodorowęglan sodu na etykiecie produktu dla dzieci – odpowiada Mgr Monika Konieczna
- Wpływ kawy na zdrowie młodego mężczyzny – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy środek na owady ma wpływ na zdrowie? – odpowiada dr n. med. Anastazja Szlauer-Stefańska
- Wpływ dużych ilości kawy na zdrowie – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Wpływ kawy na zdrowie – odpowiada Magdalena Rapacka
- Ilość cukru w codziennej diecie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Wpływ napojów energetycznych na organizm i zdrowie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Kawa rozpuszczalna - brązowy proszek, którym szkodzisz sobie każdego dnia
Kawa rozpuszczalna Jednym z najbardziej popularnyc
Azotyn sodu - szkodliwość, skutki uboczne i właściwości
Azotyn sodu jest nieorganicznym związkiem chemiczn
W Polsce zyskuje na popularności. W nadmiarze prowadzi do marskości wątroby
Tonka to odmiana fasoli o egzotycznym, intensywnym