Witam Panią,
Proszę zmienić nawyki żywieniowe. Żywność przetworzona przyczynia się do wielu chorób miedzy innymi do otyłości, nadwagi, problemów z cholesterolem, cukrem, może powodować problemy żołądkowe a w najgorszym przypadku jest rakotwórcza.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Stosowanie żywności wysoko przetworzonej może prowadzić do nadwagi, nadciśnienia, cukrzycy i wielu innych chorób. Częste spożywanie żywności przetworzonej może również prowadzić do niedoborów. Jeżeli nie potrafi Pani sama poradzić sobie z ułożeniem zdrowego jadłospisu dopasowanego do stylu życia doradzam wizytę u dietetyka. Specjalista w oparciu o Pani tryb życia, stan zdrowia i preferencje ułoży indywidualny jadłospis. Wiele poradni i gabinetów oferuje również zakupy z dietetykiem - dzięki temu nauczy się Pani jak czytać etykiety oraz, które produkty wybierać.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego należy wyeliminować żywność wysokoprzetworzoną? – odpowiada Mgr Monika Wrzos
- Jak radzić sobie z lekką nadwagą? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Substancje toksyczne w słodyczach – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Co spożywać, żeby schudnąć ok. 10 kg? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Niestrawność a stosowanie piperiny – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Piperyna a spalanie tkanki tłuszczowej – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Badania cholesterolu u osoby z nadwagą – odpowiada Mgr Justyna Siwek
- Nadwaga a wzrost i ćwiczenia – odpowiada Mgr Marta Adamek
- Przebyte choroby, sterydy a tycie – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Odchudzanie a praca siedząca – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Oszczędność kilkuset złotych. NFZ udostępnia za darmo kosztowną usługę
Nie wszyscy wiedzą, że NFZ udostępnia bezpłatnie u
Wzrasta konsumpcja przetworzonej żywności. Badacze powiązali ją z 12 skutkami dla zdrowia
Ultraprzetworzone jedzenie przestaje być dodatkiem
Płyn Lugola i jego wpływ na zdrowie. Fragment książki "Nie daj się rakowi"
O płynie Lugola głośno było po wybuchu elektrowni