Zawartość żelaza w cieście marchewkowym

Jaka zawartość żelaza będzie miało ciasto marchewkowe w którym jest pół szklanki pestek dyni i pół szklanki pestek słonecznika,do tego 1pietruszka i mały kawałek selera,do ciasta dodaje dużo kakao.czy cukier ogranicza wchłanianie witamin z produktów,czy wartość odzywcza miodu jest zachowana jeżeli ciasto jest pieczone w180 stopniach?
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu
 Sylwia Ogrodowczyk
Sylwia Ogrodowczyk

Witam,

zawartość żelaza na pewno będzie ponad normę, trudno obliczyć bez pozostałych składników ciasta. Trzeba mieć na uwadze, że zjada sie kawałek ciasta, a nie całą zawartosć. Miód zachowuje swoje właściwości do ok 40'( , wypicie gorącej herbaty z miodem już nie ma sensu odżywczego jak tylko smakowy, tak samo ciasto.
pozdrawiam

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty