Aby w trakcie diety redukcyjnej nie stracić mięśni trzeba pamiętać o codziennych ćwiczeniach. Co do konkretnych ilości poszczególnych składników wylicza się je na podstawie wieku, płci, wagi, aktywności fizycznej i innych czynników, dlatego dokładnej ilości nie mogę Panu podać. Jednak ogólnie przyjmuje się, że węglowodanów powinno się zjadać ok. 55% dziennego zapotrzebowania na kalorie, tłuszczy 30%, a pozostałe 15% to białka. Na diecie redukującej można zmniejszyć ilość węglowodanów na korzyść białek. Po dokładną, indywidualną poradę dietetyczną zapraszam pisać na adres: marta@zdrowozjesz.pl

0


Dzień dobry!

Wyeliminowanie błędów żywieniowych oraz ustalenie indywidualnych wskazówek żywieniowych wymaga zebrania dokładnego wywiadu. Zachęcam do bezpośredniej konsultacji z dietetykiem.

Po wskazówki żywieniowe zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty