Witaj,
będąc w tak młodym wieku, kiedy organizm rośnie i cały czas się rozwija nie powinnaś stosować zbyt niskokalorycznych diet. Dlaczego? Ograniczając kaloryczność diety tym samym ograniczasz szereg często bardzo ważnych produktów będących źródłem cennych składników mineralnych oraz witamin dla organizmu. To z kolei przyczynia się do zahamowania wzrostu oraz prawidłowego funkcjonowania Twojego organizmu, dlatego szczególnie przy odchudzaniu warto zwrócić uwagę na odpowiednią podaż składników odżywczych oraz jakość produktów.
Polecam artykuł:
http://biziel.dobrydietetyk.pl/porady/nadwaga-i-otyosc/przemyslane-odchudzanie/
Pozdrawiam,
Monika Biziel
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta odchudzająca dla 42-latki – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Dieta redukcyjna u 25-latki – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Jaką dietę stosować, żeby obniżyć nadmiar białka w organizmie? – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Spożywanie wafli ryżowych na diecie – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta po usunięciu nerki u 49-latki – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Odchudzanie przy tabletkach Naraya – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Strzelanie kości u 19-latki – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Zespół jelita drażliwego a odchudzanie u 19-latka – odpowiada Mgr inż. Monika Biziel
- Dieta na masę i rzeźbę dla 15-latka – odpowiada Roma Wojtewicz
- Dieta dla odchudzającej się 33-latki – odpowiada Mgr Małgorzata Romanowska
artykuły
Pięć najczęstszych pytań o dietę wegetariańską. Odpowiada dietetyk
Polacy coraz chętniej ograniczają mięso. Niektórzy
Odchudzanie a karmienie piersią
Odchudzanie po ciąży powinno przebiegać racjonalni
"Ta choroba to samotność". Roksana Środa, dietetyk, sama musiała zmierzyć się z anoreksją, SIBO, IBS i PCOS
Roksana Środa, 27-letni dietetyk kliniczny, przesz