Czy dieta cud istnieje?
Wiele osób, które chciałyby schudnąć, liczą, że w końcu trafią na cudowną dietę. Chcą zrzucić zbędne kilogramy bez zbędnego wysiłku. Czy to możliwe? Obejrzyj film i sprawdź.
Dzień dobry,
niestety to prawda, w sprzedaży są głównie łososie hodowlane kiepskiej jakości. Łosoś bogaty w omega 3 to łosoś dziko żyjący i tak powinien byc opisany na etykiecie ( np. Alaska ), ponieważ cena jest dużo wyższa rzadki w obrocie. Dlatego lepiej po niego często nie sięgać.
pozdrawiam !
Dzień dobry, stugramowa porcja to bardzo duża podaż energii, odradzam jednorazowo taka ilość. Natomiast częstotliwość spożywania ryb wędzonych zależy tak naprawdę od "kondycji" wątroby , zalecam wykonanie lipidogramu, wówczas wrócimy do tematu ;)
Pozdrawiam
Witam,
proszę zwracać uwagę przede wszystkim na pochodzenie ryb, czy są hodowlane czy dziko żyjące.
Ogólnie spożywanie ryb dobrej jakości 2-3x w tygodniu jest zalecane.
Jeśli chodzi o łososia wędzonego, to raczej zaleca się spożywać go jedynie od czasu do czasu jako urozmaicenie diety a nie jej stały element.
Pozdrawiam,
www.nutricus.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na co zwracać uwagę podczas zakupu wędzonego łososia? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ile należy jeść ryb w tygodniu? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy to prawda, że potrawa "brzuszki z hodowlanego łososia" są szkodliwe dla zdrowia? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Czy w ciąży można jeść łososia wędzonego na ciepło? – odpowiada Mgr Beata Krawczyńska-Kowalska
- Czy w ciąży można jeść wędzonego łososia? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy można jeść wędzonego łososia w ciąży? – odpowiada Dr n. zdr. Maja Czerwińska-Rogowska
- Czy można w ciąży jeść wędzone ryby? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Wartości odżywcze łososia – odpowiada Mgr Ewa Trusewicz
artykuły
Nie wszystkie ryby są zdrowe. Jedzenie pangi może być bardzo szkodliwe
Dostarczają kwasów omega-3 i cennych wartości odży
Żywność, która zwiększa ryzyko raka. W jakich produktach jest najwięcej substancji kancerogennych?
Tradycyjna polska kuchnia obfita w mięso, tłuszcze
Fosfor - jakie pełni funkcje w organizmie i w jakich produktach go znajdziemy?
Fosfor to pierwiastek, który odpowiada za wiele fu