Źródła nienasyconych kwasów omega-3
Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.
najważniejsza jest zbilansowana dieta, kwestiach dietetycznych najlepiej udać się do dietetyka celem odpowiedniej konsultacji.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Orzechy w diecie młodego mężczyzny – odpowiada Mgr Anna Zwoleńska
- Orzechy w diecie i porady – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Co jeść, by spowolnić procesy starzenia? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak jeść? – odpowiada Mgr Aleksandra Kilen-Zasieczna
- W jakiej ilości mogę jeść bakalie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Dieta 2000 kcal dziennie – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Ilość spożywanych bakalii przy diecie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dzienna porcja ciemnego pieczywa – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Spożywanie owoców i pestek podczas odchudzania – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty wybrać na poprawę pamięci – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska