Źródła nienasyconych kwasów omega-3
Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.
najważniejsza jest zbilansowana dieta, kwestiach dietetycznych najlepiej udać się do dietetyka celem odpowiedniej konsultacji.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Orzechy w diecie młodego mężczyzny – odpowiada Mgr Anna Zwoleńska
- Orzechy w diecie i porady – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Co jeść, by spowolnić procesy starzenia? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak jeść? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- W jakiej ilości mogę jeść bakalie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Dieta 2000 kcal dziennie – odpowiada Mgr Klaudia Rączkowska
- Ilość spożywanych bakalii przy diecie – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Dzienna porcja ciemnego pieczywa – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zdrowy styl odżywiania a niska waga ciała – odpowiada Mgr Emilia Straszewska
- Jakie produkty wybrać na poprawę pamięci – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
artykuły
Pięć najczęstszych pytań o dietę wegetariańską. Odpowiada dietetyk
Polacy coraz chętniej ograniczają mięso. Niektórzy
Największe mity dotyczące odchudzania
Noworoczne postanowienia Z początkiem nowego roku
Związek alzheimera i diety. Przetworzona żywność przyczynia się do Alzheimera
Wzrasta ilość zachorowań na chorobę Alzheimera ora