Dieta 1000 kalorii
Witam,
Przechowywanie żywności poza chłodziarkami może okazać się trudne, szczególnie jeśli chodzi np. o mięso, wędliny, nabiał, mleko czy masło (produkty wymagające odpowiedniej temperatury do przechowywania w celu przedłużenia ich trwałości i zachowania wartości odżywczej). Średnia temperatura w lodówce wynosi około 5 stopni C. Ciężko utrzymać taką temp. zwłaszcza w okresie letnim, dlatego zachęcam do przechowywania żywności w lodówce.
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
www.diet-coaching.xaa.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak przechowywać żywność, aby uniknąć strat w składnikach mineralnych? – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
- Białko i nabiał a odchudzanie – odpowiada Anna Porada
- Ograniczanie spożywania mięsa – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jedzenie nabiału podczas diety redukcyjnej – odpowiada Agata Zmorkowska
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Spożywanie gruszki podczas diety warzywno-owocowej – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jaka wędlina do kanapek? – odpowiada Urszula Forenc
- Jakie produkty są węglowodanami a jakie białkami? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakiej firmy wędliny są najlepsze dla rocznego dziecka? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Dzienne zapotrzebowanie na węglowodany, białka i łuszcze – odpowiada Mgr Kamila Lemańska