Witam,
Przechowywanie żywności poza chłodziarkami może okazać się trudne, szczególnie jeśli chodzi np. o mięso, wędliny, nabiał, mleko czy masło (produkty wymagające odpowiedniej temperatury do przechowywania w celu przedłużenia ich trwałości i zachowania wartości odżywczej). Średnia temperatura w lodówce wynosi około 5 stopni C. Ciężko utrzymać taką temp. zwłaszcza w okresie letnim, dlatego zachęcam do przechowywania żywności w lodówce.
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
www.diet-coaching.xaa.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak przechowywać żywność, aby uniknąć strat w składnikach mineralnych? – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
- Czy przechowywanie tych tabletek w lodówce mogło wpłynąć na ich skuteczność? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Białko i nabiał a odchudzanie – odpowiada Anna Porada
- Jedzenie nabiału podczas diety redukcyjnej – odpowiada Agata Zmorkowska
- Jak przechowywać lek Duac? – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Jakie produkty poprawiają trawienie? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Dostarczanie tłuszczów przy dobrze zbilansowanej diecie – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Sposób przechowywania leku Debridat – odpowiada Mgr Tomasz Wójcik
- Jakie produkty są węglowodanami a jakie białkami? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Gronkowcowe zatrucia pokarmowe - objawy, czynniki ryzyka, zapobieganie
Gronkowcowe zatrucia pokarmowe wywołane są przez g
Produkty, których nie wolno zostawiać w samochodzie w czasie mrozów (WIDEO)
Zimą częściej niż w innych porach roku zostawiam
Światowy Dzień Serca - jak o nie dbać? (WIDEO)
-Dziś Światowy Dzień Serca. Warto więc mówić o t