Jak zbilansować dietę dla 87-latki po udarze mózgu?

Moja babcia, którą się opiekuję jest po udarze. Niestety to był już kolejny udar. Ma 87 lat. Babcia nie bardzo ma teraz apetyt, nie wiem czym ją karmić, aby mogła odzyskiwać siły, biorąc pod uwagę, że je bardzo mało. Prosiłabym o wskazówki, które grupy składników i w jakich ilościach byłyby tu wskazane. Babcia jest bardzo szczupła, waży 53 kg.
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Twarożki półtłuste, chude mięso gotowane z warzywami i rozdrobnione jak dla małych dzieci, jajka gotowane, kasze drobne gotowane, owoce gotowane. Można się również posiłkować gotowymi obiadkami dla niemowląt lub nutridrinkami. Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty