Witam Pani Beato!
Najważniejszą zasadą procesu odchudzania jest spożywanie posiłków o małych objętościach w regularnych odstępach czasu co 3-4 godziny. Śniadanie należy zjeść w ciągu 30 minut od przebudzenia, natomiast kolację na 2 godziny przed snem, czyli w Pani przypadku będzie to godzina 23-24. Kolacja musi być lekka np. 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z masłem oraz dżemem lub powidłami a do tego szklanka mleka lub duży jogurt. Może Pani również zjeść serek wiejski z wkrojoną natką pietruszki oraz pieczywem bez masła. W ciągu dnia proszę wypijać 2 kubki herbaty zielonej oraz pu-erh. Proszę spożywać warzywa i owoce. Około godziny 19 może zjeść Pani budyń przygotowany z 0,5 litra 2% mleka z owocami. Na śniadanie polecam kanapki z wędliną, która zawiera powyżej 70% mięsa. Na 2 śniadanie może być surówka z marchewki i jabłka z 2 łyżkami zarodków pszenicznych oraz 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Na obiad proszę starać się spożywać gotowane lub duszone mięso indyka lub schab (ale nie kotlety schabowe), ryby (dorsz, morszczuk), pół torebki kaszy gryczanej lub ryżu czasem 1,5 ziemniaka oraz duże ilości surówki lub sałatek, ale bez majonezu i śmietany.
Powodzenia!
mgr Aneta Kościołek