Witam serdecznie. Żywność typu fast-food jest wysokoenergetyczna i jej spożywanie w nadmiarze grozi wzrostem masy ciała. "Fast-foody" cechują się niską wartością odżywczą, dużą zawartością tłuszczy (szczególnie szkodliwych dla zdrowia tłuszczy trans). Po więcej porad żywieniowych zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Witam, żywność typu fast food dostarcza bardzo dużej ilości energii pochodzącej z tłuszczów, niestety fatalnej jakości, często także nadmiaru cukru i soli, przy niedoborze witamin i składników mineralnych.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy szczupła osoba z Hashimoto przestrzegająca diety od czasu do czasu może zgrzeszyć i zjeść jakieś danie typu fast food? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jakie produkty wpływają na zmęczenie i senność? – odpowiada Mgr Agnieszka Biernat
- Skutki nadmiaru soli mineralnych – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jakie są skutki niedoboru owoców? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jak często można jeść fast-foody i chipsy żeby nie przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Chęć utraty kilogramów u 30-latki – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy jest jakaś dieta dla osób chorych na stwardnienie rozsiane? – odpowiada Mgr Marianna Hall
- Zastąpienie wołowiny mięsem wieprzowym w diecie kopenhaskiej – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze
- Czym skutkuje nadmiar cukru i tłuszczu? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Eliminacja chleba w diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Zła dieta może sprawić, że czujesz się jak na kacu
Niektórzy z nas często budzą się rano z bólem głow
Trawienie w czasach fast foodów: jak przetworzona żywność niszczy nasz układ pokarmowy i jak możemy go odbudować
W dobie fast foodów i przetworzonej żywności coraz
Test Zdrowia: Dieta Polaków. Zdaniem ekspertki rzeczywistość jest jeszcze gorsza niż wyniki badania
Chociaż Polska jest wiodącym producentem wielu war