Kiedy miód jest produktem naturalnym?

Witam. Mam pytanie odnośnie miodu. Jeśli miód skrzepnie się, czy mogę mieć zatem 100 % pewności, że jest to produkt naturalny? Czy miody kupowane w marketach mogą być całkowicie naturalne? Często napotykam w sklepach stosunkowo tanie miody, które krystalizują się. Ale mimo tego waham się, czy dokonać zakupu.
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Anemia

Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.

Krystalizacjia miodu jest dobrym świadectwem tego, że jest to produkt naturalny (choć brak krystalizacji nie świadczy o tym, że jest z nim coś nie tak). Cena nie jest kryterium prawdziwości miodu. Na Uczelni co roku oceniamy miody wielu producentów i zarówno wśród tych tanich, jak i tych dużo droższych zdażają się produkty niskiej jakości oraz bardzo dobre jakościowo. Oszustwa dotyczące miodu jest ciężko wykryć, bo często polegają one na tym, że pszczoły dokarmia się roztworem cukru zamiast pyłku kwiatowego. Miodem który jest trudniej tak fałszować jest np. spadziowy więc w jego przypadku mamy większą pewność, że jest naturalnym produktem. Natomiast jeżeli lubi Pani miód to proszę pamiętać, że nawet gorszy miód jest lepszy od cukru. Jeżeli miód ma typowy kolor i krystalizuje może go Pani spokojnie kupować

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty