Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?
Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.
To normalne, że wraz z wiekiem nasza masa ciała się zmienia. Należy zadbać o pobudzanie metabolizmu, żeby organizm nie spowalniał. Dodatkowo jędrność skóry w okolicach 20 r.ż. również sie zmienia. Najprawdopodobniej uda i biodra są charakterystyczne dla Pani sylwetki, bez względu na masę ciała. Rozwiązaniem mogą okazać się ujędrniające i wzmacniające mięśnie ćwiczenia fizyczne oraz zabiegi poprawiające właściwości skóry. Trochę niepokoi nas Pani waga, ale nie wiemy ile ma Pani wzrostu. Jeżeli ma Pani problem z zaakceptowaniem własnej figury może warto porozmawiać z terapeutą. Proszę pamiętać, że każdy z nas jest inny, ma różny metabolizm, różne uwarunkowania genetyczne oraz budowę ciała. Niedowaga może prowadzić do wielu niekorzystnych konsekwencji zdrowotnych (pogorszenie się stanu skóry i zaburzenie funkcjonowania organizmu).
Poradnia Dobry Dietetyk Toruń
tel. 887 433 444
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co zrobić, aby uda były chudsze? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Ile przeciętnie powinna ważyć 12-latka? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Olbrzymia otyłość a nadmiar skóry po odchudzaniu – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Szerokie biodra, duże uda i pośladki u 20-latki – odpowiada Mgr inż. Kamila Szczepaniak
- Jak radzić sobie z masywnymi udami? – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Mam 14 lat i chcę schudnąć - jak to zrobić? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Masywne uda u 19-latki – odpowiada Mgr Ewelina Gumiela
- Jak wymodelować uda aby były szczupłe? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Co zrobić, aby pozbyć się masywnych ud? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska
- Jaki jest prawidłowy obwód ud? – odpowiada Mgr Katarzyna Mazowska