Witam,
W takim razie polecam Pani blog http://www.olgasmile.com/ , który jest skarbnicą wiedzy kulinarnej.
Pozdrawiam;)
Zapraszam na bloga www.zdrowapasja.blogspot.com, w zakładce „Bez glutenu” może znajdzie Pani coś dla siebie. Jeśli ma Pani ochotę na placki/naleśniki to może Pani użyć np. mąkę gryczaną, jaglaną, ryżową lub z amarantusa, a mleko krowie można zastąpić mlekiem roślinnym np. migdałowym, kokosowym. Pozdrawiam.
Jest wiele stron z przepisami dla osób z celiakią czyli tych, którzy nie tolerują glutenu. Można podpatrzeć te, które nam spasują i samemu przygotować. Mamy pewność, że będą właściwe.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Mąka ziemniaczana a gluten – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Mąki zawierające pszenicę – odpowiada Mgr Daria Ratajczak
- Mąka ryżowa a gluten – odpowiada Lek. Nina Uszkiewicz
- Dieta z wyłączeniem glutenu, laktozy i glutaminianu sodu – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
- Mąka, chleb i makarony dla osoby z grzybicą jelit – odpowiada Mgr Barbara Paluch
- Stosowanie diety dla 5-latka z drożdżycą – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Wafle ryżowe na diecie bez glutenu – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Produkty pozbawione glutenu – odpowiada Mgr Daria Jaroszewska
- Spożywanie glutenu a poziom przeciwciał – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
- Drożdżyca pochwy i nieskuteczne leczenia – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik