Błędy w dietach odchudzających
Witam serdecznie,
może Pani słodzić stewią ale najlepiej byłoby odzwyczaić się od słodkiego smaku. Przy wysokim poziomie cholesterolu niewskazane jest masło naturalne mozna zamienić na orzechowe . osobiści polecam masło z awokado.
Pozdrawiam
Witam serdecznie,
Może Pani słodzić herbatę stewią, jednak zachęcam do stopniowego odzwyczajania się od smaku słodkiego. Zamiast masła orzechowego polecam masło migdałowe, oliwę z oliwek czy awokado. Są to pokarmy bogate w JNKT, które obniżają poziom "złego cholesterolu"-LDL.
Odpowiedź dla Ciebie opracował zespół poradni Mój Dietetyk w Poznaniu. Zachęcamy do skorzystania z indywidualnej porady żywieniowej (w gabinecie stacjonarnym lub online), w ramach której dietetyk przygotuje dietę dostosowaną do stanu zdrowia i trybu życia.
Zapraszamy do kontaktu, istnieje możliwość skorzystania również
z porady on-line – bez wychodzenia z domu!
Pozdrawiam serdecznie!
Monika Frank, Dietetyk
www.poznan.mojdietetyk.pl
poznan@mojdietetyk.pl
tel. 696 884 351
Warto również przeczytać: Cholesterol. http://www.mojdietetyk.pl/artykuly/cholesterol.html?c=9
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co wybrać do słodzenia kawy, herbaty? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy słodzenie herbaty lub kawy jest szkodliwe? – odpowiada Mgr inż. Kamila Szczepaniak
- Czy słodzenie herbaty wpływa na tycie? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jak odzwyczaić dziecko od picia słodkich napojów? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Słodzenie herbaty miodem – odpowiada Mgr Dorota Barańska
- Czy masło orzechowe tuczy? – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Zamiana fruktozy na stewię – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Czy to prawda, że picie przed jedzeniem octu z jabłek sprawia, że żołądek wydziela więcej kwasu? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Czy pice napojów słodzonych jest szkodliwe? – odpowiada Mgr Joanna Penza
- Czy herbata proszkowana zielona Matcha japońska i chińska jest zdrowa? – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
artykuły
8 najlepszych przekąsek dla cukrzyków
Cukrzyca to nie wyrok Jeśli lekarz zdiagnozował u
Masło klarowane a laktoza i inne właściwości
Masło klarowane to produkt, który zwykłe masło bij
Co jeść podczas COVID-19 i rekonwalescencji? Eksperci wskazują błędy, które wszyscy popełniamy
Dieta nie jest panaceum na COVID-19, jednak może p