Witam. Jak najbardziej, awokado to cenne źródło witamin, minerałów i zdrowego tłuszczu. Po przekrojeniu najlepiej przechowywać je w lodówce do 2 dni w szczelnie zamkniętym pojemniku. Warto także skropić je sokiem z cytryny. Pozdrawiam i zapraszam na bloga zdrowapasja.blogspot.com.

0

Awokado jest oczywiście zdrowe, zawiera sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych ale nie ma potrzeby rezygnowania z masła. Ono też zawiera witaminy i składniki mineralne oraz jest lekkostrawne.

0

Witam Panią,

Zastąpienie masła awokado to bardzo dobry pomysł. Awokado jest bardzo zdrowe i zawiera cenne kwasy tłuszczowe. Jeżeli jednak nie ma Pani problemów z wagą to od czasu do czasu można tez sięgnąć po masło, ale masło prawdziwe a nie miksy.

W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty