Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witam, jeśli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych to używanie pieprzu w ograniczonych ilościach jest dozwolone. Jeśli chodzi o przyprawy to najbardziej niebezpieczna jest m.in. duża ilość soli i przypraw typu Vegeta.
Po przepisy i wskazówki dietetyczne zapraszam również na moją stronę
http://diet-coaching.xaa.pl/ ;
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Pieprz jest bezpieczną przyprawą, a nawet polecaną m. in. przez swoje działanie przeciwzapalne. Jedyne przeciwwskazanie to problemy z żołądkiem i nerkami, ale jeżeli jest Pani zdrowa, nie ma problemu.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy na diecie odchudzającej można spożywać przyprawy? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie płatki owsiane do omletu? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- W jakich produktach znajduje się cynk? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy diabetyk może spożywać ryby? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Zabarwienie moczu po zjedzeniu dużej ilości buraków – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Porównanie wartości pieczywa razowego i chrupkiego – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy chipsy marchewkowe pieczone w domu są zdrowe? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wybór rodzaju pieczywa – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Jaka mąka do wypieku domowego chleba? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Eliminacja chleba w diecie odchudzającej – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska