Witam serdecznie,
Trudno jest ustalić przyczyny bladej i szczupłej twarzy. Być może taka Pani uroda. Może to być uwarunkowane genetycznie. Jednak istnieje tez możliwość np anemii. Proszę zrobić podstawowe badania krwi. Aby poprawić koloryt cery może Pani spożywać więcej produktów bogatych w B-karoten np marchewkę, soki marchwiowe, pomidory oraz produkty poprawiające pracę układu krążenia np buraczki.
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Witam. Naprawdę trudno jest stwierdzić jakie są przyczyny pani dolegliwości, dlatego proponowałabym zrobić podstawowe badania krwi.Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- O czym świadczy bladość twarzy? – odpowiada Mgr Katarzyna Kapral
- Czerwona twarz u 23-latka – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy to oznacza, że mam słabe krążenie? – odpowiada Lekarz chorób wewnętrznych Łukasz Wroński
- Opinie o beta-karotenie – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska
- Bladość, cienie pod oczami i niezdrowy koloryt cery u 28-latki – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Tycie przy zdrowym trybie odżywiania – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Uczucie zmęczenia i brak energii przy zdrowym odżywianiu – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Zaczerwienienie i wypryski na twarzy – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Dlaczego mam zimne stopy oraz dłonie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy obecność glisty zwierzęcej ma wpływ na cerę? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Czy marchew to idealna przekąską w każdej sytuacji? Wyjaśniamy
Marchewka często uchodzi za wzór zdrowej przekąski
Składniki, które działają jak naturalny botoks. Wygładzają zmarszczki od środka
Marzysz o jędrnej, gładkiej i promiennej skórze be
Bladość skóry i twarzy - o czym świadczy? Przyczyny i leczenie
Bladość skóry i twarzy to objaw budzący spore obaw