Twaróg półtłusty a chudy w trakcie odchudzania

Witam. Chciałabym zapytać jak prawidłowo rozłożyć kaloryczność posiłków w ciągu dnia na diecie 1500 kcal? Od pewnego czasu stosuję tą dietę, jednak mam obawy i widzę już pierwsze rezultaty, jednak mam wątpliwości czy właściwie rozkładam kalorie w ciągu dnia. Staram się oczywiście, żeby zdecydowanie więcej kcal dostarczać rano niż wieczorem, ale mam wrażenie, że wciąż zbyt wiele kcal zjadam wieczorem. Jak powinno to wyglądać jeśli chodzi o dokładne rozłożenie w ciągu dnia? Czy to ma duże znaczenie? I oprócz tego chciałabym zapytać o kwestię twarogu półtłustego i chudego. Czy podczas odchudzania lepiej stosować twaróg półtłusty czy chudy? Często jem twaróg i różne dania z nim i zastanawiam się który będzie lepszy. Oczywiście wydaje się, że chudy powinien być najlepszy, ale czy twaróg półtłusty jest w ogóle dozwolony podczas odchudzania czy jednak lepiej go unikać? Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i pozdrawiam.
ponad rok temu

Witam,
Kaloryczność każdej diety powinna rozkładać się następująco (w przełożeniu na 1500kcal):
I śniadanie 25% (375 kcal)
II śniadanie 15% (225 kcal)
obiad 35% (525 kcal)
podwieczorek 10% (150 kcal)
kolacja 15% (225 kcal)
Najodpowiedniej dobierze wartość energetyczną posiłków do Pani potrzeb i rozłoży ja na poszczególne posiłki dietetyk ustalający Pani jadłospis.
W czasie odchudzania bardziej wskazany jest twaróg chudy (ale nie w wersji light!). Jeśli dla Pani jest on za suchy, można się pokusić o dodatek jogurtu naturalnego.
Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty