witam Panią,
Jak ze wszystkim tak i z owocami i warzywami powinna Pani zachować pewien umiar. Tak duże spożycie owoców może doprowadzić do zbyt dużej ilości cukrów prostych w Pani diecie. Nieprzetrawione cukry zaczną odkładać się w postaci tkanki tłuszczowej. Owoce powinny być zjadane jedynie w pierwszej połowie dnia.
W razie dodatkowych pytań lub chęci ułożenia indywidualnej diety zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Witam serdecznie
Należy spożywać wszystkie kolory warzyw nie tylko te czerwone zawierające antocyjany ale równiez zielone i pomarańczowe.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ile dziennie powinno się spożywać owoców? – odpowiada Dr Aneta Bednarek
- Codzienne spożywanie soku z marchwi a poziom glukozy w krwi – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jaki wpływ na organizm ma codzienne picie ok. 300 ml świeżego soku z marchwi? – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Zakrzepica i cukrzyca a jedzenie owoców i warzyw – odpowiada Mgr Ewelina Gumiela
- Codzienne picie koktajlu z jagód – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Czy picie z marchwi przyciemni skórę? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Jakich owoców nie jeść przy cukrzycy typu 2? – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Ile warzyw i owoców można zjeść w ciągu dnia? – odpowiada Mgr Urszula Bieniek
- Czy jedzenie marchewek w dużych ilościach może wpłynąć na koloryt skóry? – odpowiada Mgr Mateusz Durbas
- Spożywanie owoców w czasie diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Wątroba kocha te owoce. Chronią przed stłuszczeniem i rakiem
Wątroba jest jednym z kluczowych organów naszego c
Witaminy na wzrok - co warto wiedzieć?
Witaminy na wzrok są niezbędne dla prawidłowego fu
Codzienne spożywanie jagód zmniejsza stan zapalny i chroni przed miażdżycą
Antocyjany - pigmenty o działaniu antyoksydacyjnym