Wybór tłuszczu do smażenia

Czy olej rzepakowy do smażenia jest zdrowszy od smalcu?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Czym jest żywność ekologiczna?

Jeżeli zależy nam na tym, by zdrowo się odżywiać, warto włączyć do diety żywność ekologiczną. Obejrzyj filmik i dowiedz się, jakie kryteria powinny spełniać produkty spożywcze, by zyskać miano ekologicznych.

Witam.
Najlepiej unikać smażenia, jednak jeśli już smażymy to warto wybierać oleje roślinne tj. oliwa z oliwek i olej rzepakowy niskoerukowy. Odradzam smażenia na smalcu.
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty